Сорти кави


« Історія кави 1685 - 1734 гг   |   Основні сорти кави »

На даний момент у всьому світі відомо більше двох сотень різних сортів кавових дерев. Проте серед кофеманов і просто любителів цього напою, що бадьорить, особливою популярністю користуються всього 2 сорти - Арабіка і Робуста. Саме з цих двох сортів, готують близько 90% всіх кавових напоїв.
Так само з цих основних кавових дерев створюються інші сорти, шляхом змішування з іншими кавовими зернами. Окрім Арабіки і Робусти використовуються ще штук п’ять сортів при виробництві тих або інших кондитерських виробів.

Сорти кави ділять на змішані і не змішані.

Змішані - проводяться із зерен різної кави, перемішуються після помелу і виходить новий сорт кави, так для приготування якогось одного сорту, необхідно близько 3 - 5 сортів різної кави, а для приготування іншого близько 10 - 15.
Змішуючи різні сорти кави, можна надати напою особливому неповторному смаку, зробити його м’якшим, або більш гірким, або навіть таким, що взагалі неможливо буде пити. Отже змішування є найбільш складним процесом в отриманні нового смаку, адже десь трохи більше або трохи менше потрібного сорту кави, і смак вже зовсім не той.

Не змішані - це сорти одного кавового дерева, без додавання в них яких або домішок з інших сортів. Проте тільки справжній професіонал зможе визначити звідки насправді і якого сорту була випита ним кава.
Адже на смак напою впливає все, починаючи від географічного розташування плантації кавових дерев, температури навколишнього середовища, кількості випадних опадів, і тривалості світлового дня до висоти над рівнем морить.
Класифікація кави

На міжнародному кавовому ринку застосовується особлива класифікація всієї різноманітності сортів кави, що розділяє їх на три великі категорії. Головним критерієм включення тієї або іншої кави в певну групу служить якість зерен.

Майлд


Tags: , , , , , ,

Сорти кави


Схожі записи

 

Copyright © 2009  Кофе  »  Сорти кави
, 0.516 seconds, 2.115 Mb1839